Waar moet je zeker op letten als je een video wilt laten maken?

Wil je een persoonlijke video laten maken of een bedrijfsvideo? Dan zul je met enkele belangrijke factoren rekening moeten houden omdat die video aan je verwachtingen zou voldoen. Een video laten makken lijkt makkelijk, maar is het vaak niet. Kies je een amateur of een professional? Je uiteindelijke keuze hangt dus voor een groot deel af van je beschikbaar budget.

Bepaal eerst je beschikbaar budget

Dat betekent dat je voor de start van je zoektocht best eerst je budget vastlegt. Eens zover wijk je daar in niet meer van af. Dat vergemakkelijkt je keuze en voorkomt (financiële) verrassingen.

Waarom een video opnemen?

Waarom besloot je een video te laten opnemen? Een specifiek doel is onmisbaar. Moet je toekomstige video mogelijke klanten overtuigen om voor jouw of voor je diensten te kiezen? Wil je met je video personeel trainen, een bedrijfsvoorstelling geven of aan je website toevoegen? Neem je zelf het woord of laat je dat aan je werknemers over?

Het script voor je video

Een goede video heeft een goed script nodig. Een goed script schrijven is vakwerk en laat je dus best aan een professional over. Ieder woord telt en kost geld. Vergeet ook niet dat het script het uiteindelijke doel van je video moet verduidelijken. Schakel daar een professionele copywriter voor in. Die zorgt voor een duidelijk script dat je klanten stimuleert actie te ondernemen.

Call- to- action

Daar  is dus een goede call- to- action voor nodig waarmee je je video bij voorkeur beëindigd. Wil je dat (toekomstige) klanten je telefonisch contacteren of dat ze je website raadplegen? In al deze gevallen is een goede communicatie onontbeerlijk.

De juiste videograaf

Kies een videograaf die zich vooral bezighoudt met het maken van bedrijfsvideo’s. Stel vooraf een checklist samen met alle mogelijke features, stijlen en kleuren die je in je video wilt laten verwerken.

Video-abonnement

Vraag je af of één video je echt vooruit zal helpen. Mensen vergeten snel. Overweeg daarom te investeren in een video-abonnement.

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.